U korpi:         
[ DIN | EUR ]

Putopis

Rimski prijatelj (Jedi moli voli u Rimu)
Autor: Luka Špageti
br. str.: 228
povez: broširan
Format: 140x205 mm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-852-5
Godina izdanja: 2012
Izdavač: Dereta
Cena: 704,00 DIN
Količina
Cena sa popustom: 563,00 DIN
Moja prijateljica s faksa seli se u Rim na tri meseca. Odvedi je na stadion, mogla bi biti potencijalna navijačica Lacija. Dao sam joj tvoj i-mejl, javiće ti se. Ona je književnica. Ime joj je Elizabet Gilbert.
  
 
Elizabet Gilbert, američka književnica i novinarka, kada je pisala svo­ju novu knjigu Jedi, moli, voli, istinitu priču o traženju smisla u ži­vo­­tu, putujući kroz Italiju, Indiju i Indoneziju u potrazi za samom so­­bom i za pravom ljubavlju, upoznala je mladića interesantnog pre­zi­­mena. Jedan mladi čovek – čije ime podseća na neki naziv iz turi­sti­čke brošure o Italiji – koji ju je vozikao kroz Rim na svom već izdrn­da­­nom skuteru, odvlačio je na stadion da prati fudbalske mečeve, ali koji ju je takođe vodio da isproba jela koja samo zakleti Rimljanin mo­že da voli i ceni, bio je Luka Špageti. Do pre sedam godina nije ni sa­­njao kakva mu avantura predstoji. Zato što niko nije mogao ni da za­misli da će knjiga Jedi, moli, voli biti prevedena na veliki broj svet­skih jezika, očaravši svojom neposrednošću i ironijom neverovatan broj čitalaca. Ovo je priča o prijateljstvu u Večnom gradu, o ljudima i hra­ni, o pravoj Italiji koja je nadahnula i Elizabet Gilbert. Na neki na­čin, ovo je „praznik u Rimu“ za XXI vek.

 
I, da – kad već pitate – ja stvarno postojim, a moje prezime zaista gla­si Špageti. Rođen i odrastao u Rimu, samouki sam gitarista, verni obo­žavalac fudbala i ljubitelj dobre kuhinje.
Komentari Dodaj komentar
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
S knjigom oko sveta