Ribolovački bukvar | Dereta - Knjižara i izdavačka kuća - Beograd
Prodavnice
Korpa 0 proizvod(a)

user module goes here

Ribolovački bukvar

Dušan Rašeta
ID artikla: 0620ce3c
  • 880,00 RSD
  • 748,00 RSD
g/ml
-
+
Dušan Rašeta, novinar i urednik emisije „Radio Sava“ Beograda 202, vas neće učiti kako da stavite mamac na udicu nego ćete saznati priče o strastvenim ribolovcima: Kleopatri, Marku Antoniju, Miki Petroviću Alasu; o tome ko kuva najbolju riblju čorbu – u knjizi dobijate i recept, pa to uskoro možete da budete i vi. Čućete priču o Koviljskom ritu, koji je proglašen prirodnim dobrom na Dunavu i pod zaštitom je države.

Ovo je knji­ga o ži­vo­tu uz re­ku, ba­ru, je­ze­ro… Jer čo­vek je za­vi­sio od ri­bo­lo­va ot­ka­ko je si­šao na ze­mlju. Iz ove knji­ge će­te na­u­či­ti osnov­ne stva­ri o pe­ca­nju i ala­ti­ma ko­ji za to slu­že od pam­ti­ve­ka do da­nas. Ka­kva je bi­la pr­va udi­ca i od če­ga, ka­ko je pro­na­đe­na buć­ka, za­što se „ra­pa­la“ zo­ve baš ta­ko i če­mu slu­ži, šta sve mo­že da vam po­slu­ži kao alat ili ma­mac, ko­je me­sto je do­bro… Autor se ba­vi sa­mo osnov­nim stva­ri­ma na osno­vu ko­jih vi, po­sle, mo­že­te sa­mi da iz­mi­šlja­te si­ste­me, plov­ke, signaliza­to­re… Na pe­ca­nju su va­žni sna­la­žlji­vost i str­plje­nje.

Pro­či­taj­te ovu knji­gu, za­ba­vi­te se, na­u­či­te ne­što no­vo i kre­ni­te na pe­ca­nje, ne da bi­ste za­tr­li ri­bu, već da bi­ste uži­va­li. Pe­ca­nje je uži­va­nje! Bi­stro!
Br. str.: 116
Povez: broš
Format: 24 cm
Pismo: ćirilica
ISBN: 978-86-7590-308-6
Težina: 300g
Godina izdanja: 2012
Izdavač: Beogradska knjiga