U korpi:         
[ DIN | EUR ]

Istorijski roman

Poslednji Katon
Poslednji Katon
Autor: Matilda Asensi
br. str.: 476
povez: tvrd poovez
Format: 12x23cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-7346-687-3
Godina izdanja: 2009
Izdavač: Dereta
Cena: 1.320,00 DIN
Količina
Cena sa popustom: 1.056,00 DIN

 

Kradljivci relikvija, hrišćanske crkve Istoka i Zapada, jedno mračno religijsko bratstvo i Božanstvena komedija Dantea Aligijerija, sve su to ključevi za ovaj očaravajući roman u kome se misterija i avantura prepliću oko Istorije.

U podzemnim prostorijama ispod grada Vatikana, zatvorena među kodeksima u svojoj kancelariji Tajnog arhiva, sestra Otavija Salina, paleograf međunarodnog ugleda, dobija zadatak da dešifruje neobične tetovaže koje su otkrivene na lešu jednog Etiopljanina: sedam grčkih slova i sedam krstova. Tik uz telo pronađeni su i naizgled bezvredni komadići drveta. Sve su sumnje upućene ka tome da te relikvije zapravo pripadaju Časnom krstu, pravom krstu Isusa Hrista.

Uz pomoć profesora Bosvela, arheologa iz Aleksandrije, i kapetana vatikanskog obezbeđenja, Kaspara Glauser-Rojsta, glavna junakinja želi da razotkrije ko stoji iza misterioznih nestanaka relikvija iz crkava širom sveta, što će je provesti kroz avanturu prepunu zagonetki - sedam iskušenja, zasnovanih na sedam smrtnih grehova - a čini se da pesnik Dante Aligijeri i Čistilište iz njegovog dela Božanstvena komedija sadrže ključeve koji jedini mogu da otvore mnoga vrata. Tih sedam testova će ih prošetati kroz sedam gradova - od Rima do Antiohije, preko Ravene, Atine, Jerusalima, Konstantinopolja i Aleksandrije - gde će uz rizik i mnogo emocija pokušati da saznaju ko je poslednji katon.

 

* * *

Oslanjajući se na umetnost i književnost kao na osnovne elemente zapleta, Matilda Asensi, posle dokazanog uspeha sa Jakobusom, sada nas, svojim još bogatijim i nesumnjivo još ambicioznijim romanom, poziva u burnu šetnju kroz Istoriju i najstrože Čuvane tajne hrišćanstva.

 

Roman Poslednji katon već je prodat u oko 500.000 primeraka.

Komentari Dodaj komentar
Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
S knjigom oko sveta